15 Şubat 2013 Cuma

Esenyurt'ta konutzedeler isyanda

Esenyurt'ta konutzedeler isyandaEsenyurt'ta konutzedeler isyanda

Bir inşaat şirketinden aldıkları evlerin, kendilerine teslim edilmediğini öne süren 200 kişi, durumu protesto etti.

Kendilerini 'Esenyurt Mağdurları Platformu' olarak tanıtan yaklaşık 200 kişilik grup, saat 14.00'da Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda eylem düzenlendi. "100 bin kişinin ahını aldınız", "Artık yeter tapumuzu verin" ve "İmar affı istiyoruz" yazılı pankartlar açan grup, yanlarında getirdikleri beyaz balonları gökyüzüne bırakarak, düdük çaldı.

Esenyurt'ta konutzedeler isyanda

"MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN"

Esenyurt Mağdurları Platformu adına konuşma yapan Ömer Arıca, belediyeler ve inşaat şirketleri arasındaki sorunlar nedeniyle kendilerinin mağdur duruma düştüklerini savunarak "Kiracı sıfatından kurtulabilmek için merkeze uzakta da olsa sıcak bir yuva kurmak amacıyla paralarını ve hayallerini kaptıran bir kitleyiz. Kaptırdığımız paraların, kavuşamadığımız tapuların ve yıkılan hayallerin sorumluları bellidir.

Bir yandan bölgeden inşaat yapan inşaat şirketleri, bir yandan Esenyurt Belediyesi, bir yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir yandan da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'dır. Başbakanımız bir an önce harekete geçmeli ve bu insanların mağduriyetini gidermelidir. Binlerce konut mağdurunun sorunları acilen çözülmelidir" dedi.

"ALIN TERİMİZİ KİMSEYE YEDİRTMEYİZ"

Meydanda toplanan vatandaşlardan bazıları "Alın terimizle çalışıp biriktirdiğimiz paralarla bir yuva sahibi olmak istedik. Helal paralarımızı kimsenin yemesine müsaade etmeyeceğiz. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandılar. Ellerinde ev maketleri ve beyaz balonlar bulunan grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Esenyurt'ta konutzedeler isyanda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder